Mesto Vranov chce riešiť problémy Budovateľskej ulice razantnejšie

10.10.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 10. októbra (TASR) - Mesto Vranov nad Topľou chce riešiť problematiku neprispôsobivých obyvateľov bytového domu na Budovateľskej ulici oveľa razantnejšie ako doteraz. Informoval o tom na dnešnom stretnutí s novinármi primátor mesta Ján Ragan (nezávislý). Ako dodal, samospráva je nespokojná s tým, že v spomínanej bytovke narastá počet neplatičov, ničí sa tam mestský majetok a hromadí neporiadok.

Radnica dnes zorganizovala vo vnútri, ako aj v okolí problematickej bytovky brigádu, do ktorej sa zapojili desiatky jej obyvateľov. Mesto im poskytlo potrebné náradie a veľkoobjemový kontajner, ktorý zaplnili odpadkami, nepotrebným šatstvom a nábytkom zo svojich domácností.

Dnešné upratovanie interiéru bytového domu, ktorý vlastní mesto, bolo podľa Raganových slov nevyhnutné vzhľadom na plánovanú dezinsekciu a deratizáciu jeho vnútorných priestorov. "Pristúpime k nej až po tom, ako tu bude poriadok. Vyskytujú sa tu ploštice možno aj šváby, a samozrejme, potkany a myši," poznamenal.

Ako ďalej uviedol, pracovné brigády podobné dnešnej bude mesto v prípade potreby organizovať pravidelne. Radnica chce zároveň zintenzívniť kontrolu na Budovateľskej ulici zo strany mestskej polície vzhľadom na vandalizmus, hlučnosť v nočných hodinách, ako aj narastajúci problém detskej kriminality v tejto časti mesta.



V spomínanom bytovom dome na Budovateľskej ulici býva v súčasnosti vyše 200 ľudí. Objekt je už niekoľko rokov pre dlžoby jej nájomníkov odpojený od dodávky teplej vody, s čím vyjadrujú užívatelia bytov najväčšiu nespokojnosť vo vzťahu k mestu. V bytovke totiž býva množstvo malých detí. Vodu na umývanie sú jednotlivé domácnosti nútené zohrievať si na sporákoch.

Mesto však eviduje voči užívateľom bytovky dlžoby za viac ako 10.000 eur. Obnoviť jej pravidelné dodávky teplej vody v tejto súvislosti neplánuje. "Rodinám sme ponúkli alternatívu individuálnych ohrievačov na vodu, majú však vážne obavy, že by platili veľa za elektrinu, z toho dôvodu to odmietajú. Zvážime ešte, či pristúpime k alternatíve, aby sme im centrálne púšťali teplú vodu aspoň sporadicky," uviedol Ragan.

Primátor mesta však zdôraznil, že radnica už nebude k obyvateľom Budovateľskej ulice, ktorí si neplnia svoje povinnosti, zhovievavá. "Pristúpime k tvrdým krokom, občania, ktorí sú dlhodobými neplatičmi, jednoducho ich budeme z bytového domu sťahovať bez toho, aby sme im ponúkli nejaké náhradné ubytovanie." Ďalšie investície do poškodenej bytovky zo strany mesta sú podľa Raganových slov nateraz otázne.
 

Vyberte región